Armeniassa vahva vitsiperinne

Radio Jerevan oli Neuvostoliiton aikaan merkittävä kanava, jolla kritisoitiin poliittista järjestelmää. Kaksut olivat erityisen suosittuja kommunistien keskuudessa. Seuraavassa on muutamia vanhoja kaskuja. Lisää löytyy suomeksi Otavan kustantamasta "Täällä Radio Jerevan" kirjasta (1974).

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko raha vielä olemassa, kun olemme siirtyneet kommunismiin?" Me vastaamme: ”Kyllä. Toisilla on ja toisilla ei ole."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: " Onko mahdollista, että Yhdysvallat siirtyy kommunismiin?" Me vastaamme: ” Se on mahdollista, mutta keneltä me silloin ostamme viljaa."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Kun ryhdytään rakentamaan sosialismin viimeisintä vaihetta, kommunismia, esiintyykö vielä silloin varkauksia ja näpistyksiä?" Me vastaamme: ”Ei, koska jo sosialismin aikana kaikki on varastettu."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on kaikkein pysyvin piirre sosialistisessa taloudessamme?" Me vastaamme: ”Tilapäinen tavarapula."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä eroa on sosialismilla ja kapitalismilla?" Me vastaamme: ”Kapitalismissa ihminen riistää toista ihmistä, sosialismissa se on päinvastoin."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä eroa on kapitalistisella ja sosialistisella kaupalla?" Me vastaamme: ”Kapitalistisessa kaupassa kaikkea on myytävänä ja sosialistisessa kaupassa kaikkea on ostettavana."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: " Onko totta, että amerikkalaiset pilvenpiirtäjät ovat maailman korkeimpia?" Me vastaamme: ” Kyllä, se on totta, mutta toisaalta Neuvostoliitossa tehdyt transistorit ovat maailmansuurimpia."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitkä tulevat olemaan ensi viikon vaalien tulokset?" Me vastaamme: ”Kukaan ei tiedä, koska joku oli varastanut NKP:n keskuskomitean kassakaapissa olleet vaalien tulokset."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä ero on läntisillä ja meidän saduilla?" Me vastaamme: ”Läntinen satu alkaa: Olipa kerran.. Meidän satumme alkaa: Pian tulee olemaan..."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Miksi lähetyksiänne ei kuultu pitkään aikaan?" Me vastaamme: ”Meidän piti tehdä joitakin muutoksia henkilökunnassamme. Kun edellinen kuuluttajamme luki seuraavaa juttua: Sosialismi ei ole mitään verrattuna kommunismiin. Hän piti liian pitkän tauon ennen sanoja verrattuna kommunismiin."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Meille on kerrottu, että kommunismi näkyy jo horisontissa. Mikä on horisontti?" Me vastaamme: ”Horisontti on kuvitteellinen viiva, joka liikkuu poispäin, kun lähestyt sitä."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko poliisi edelleen olemassa, kun rakennamme kommunismia?" Me vastaamme: ”Ei tietenkään. Siihen mennessä kaikki kansalaiset ovat oppineet pidättämään itsensä."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko mahdollista rakentaa kommunismia Sveitsissä?" Me vastaamme: ” Se on mahdollista. Mutta miksi? Onko Sveitsi tehnyt sinulle jotain pahaa?"

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Minkä avulla on helpoin tapa selittää sana `kommunismi´?" Me vastaamme: ”Nyrkkien avulla."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä tehdä, jos vodka häiritsee työntekoa?" Me vastaamme: ”Jää pois töistä."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on mielipiteen vaihto?" Me vastaamme: ”Kun menet pomosi luokse oman mielipiteesi kanssa ja tulet sieltä pois pomosi mielipiteesi kanssa."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä neuvostoliittolainen duetto?" Me vastaamme: ”Se on ulkomailla käynyt kvartetti."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Miksi neuvostohallituksella ei ole kiirettä lähettää kosmonautteja kuuhun?" Me vastaamme: ”Entä, jos he kieltäytyvät palaamasta takaisin maahan."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Kumpi tee on parempaa kiinalainen vai neuvostoliittolainen?" Me vastaamme: ”Älä sekaannu suurvaltojen välisiin kiistoihin, juo kahvia."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Kun Nixon vieraili Moskovassa, järjestettiin Kremlin ympärijuoksu Hrutshevin ja Nixonin välillä. Juoksun voitti Nixon. Miten asia uutisoitiin Neuvostoliitossa?" Me vastaamme: ”Moskovan kansainvälisessä juoksukilpailussa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri tuli toiseksi. Herra Nixon tuli juoksussa toiseksi viimeiseksi."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Miksi meillä Neuvostoliitossa poliisit kulkevat kolmen hengen ryhmissä?" Me vastaamme: ”Poliiseista yksi osaa lukea ja yksi osaa kirjoittaa ja kolmannen tehtävän on valvoa näitä kahta intellektuellia."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä on kommunismi?" Me vastaamme: ”Silloin kaupassa on saatavana kaikkia tavaroita. Toisin sanoen niin kuin oli Tsaari Nikolai II aikana."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä ero on USA:n ja Neuvostoliiton perustuslailla? Molemmathan takaavat sananvapauden." Me vastaamme: ”Kyllä takaavat sananvapauden, mutta USA:n perustuslaki takaa myös sen sanomisen jälkeen."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Mikä sana alkaa kirjaimella `U´ ja se ei lopu koskaan"? Me vastaamme: ”Uudelleenorganisointi."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko mahdollista ratkaista ongelma, johon ei ole ratkaisua?" Me vastaamme: ”Emme vastaa maatalouteen liittyviin kysymyksiin."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on sallittua ja mikä on kiellettyä?" Me vastaamme: ”Englannissa, mikä on sallittua, on sallittu, ja mikä on kiellettyä, on kielletty. Amerikassa kaikki on sallittua paitsi mikä on kiellettyä. Saksassa kaikki on kielletty paitsi, mikä on sallittua. Ranskassa on kaikki sallittua, vaikka se olisi kiellettyä. Neuvostoliitossa on kaikki kiellettyä, vaikka se olisi sallittua "

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on yhden sanan pituinen vitsi?" Me vastaamme: ”Kommunismi."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on maailman pisin vitsi?" Me vastaamme: ”Se on pääsihteeri Breshnevin puhe NKP:n 24. puoluekokouksessa."

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: " Miksi Solzhenitsyn, Brodsky, Bukovski ja muita toisinajattelijoita on karkotettu maasta?" Me vastaamme: ”Ettekö tiedä, että parhaat tuotteet valitaan aina vientiin”.

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko kysymyksiä, joihin te ette voi vastata?" Me vastaamme: ”Me suhtaudumme työhön marxilaisen dialektiikan mukaisesti. Mihin tahansa kysymykseen me vastaamme miten tahansa."

Yksi uudempi kasku:

Täällä Radio Jerevan, suomalainen kuuntelijamme kysyy: "Onko Suomelle mahdollisuus käydä samoin kuin Krimille?". Me vastaamme: "kyllä Suomesta löytyy riittävästi venäläisiä, että kansanäänestys voidaan järjestää."

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Jorma 52 | Vastaa 18.05.2022 23.50

Eritäin hauskaa luettava, lisää tällaista, eläköön radio JEREVAN!

Ingrid Kaukonen | Vastaa 16.11.2019 09.39

Nämä ovat mainioita. Voisiko noita uudempia kaskuja saada lisää? Onko Radio Jerevan joskus ollut oikea radiokanava Armeniassa?

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.05 | 23:50

Eritäin hauskaa luettava, lisää tällaista, eläköön radio JEREVAN!

...
28.04 | 16:04

Hei Finski, minä myös matkustan 29.5.2022 Suomesta Armeniaan Vilnan kautta. Onko sama reitti?

...
28.04 | 15:40

Lähdössä huomenna ensimmäistä kertaa Armeniaan. Varmasti tulee hyvä reissu!

...
09.04 | 13:32

Päivä 5: voisiko kuitenkin olla Ararat-vuori?

...
Tykkäät tästä sivusta