Laskettelumatkalle alppimaisiin olosuhteisiin

Eksotiikkaa, aurinkoa ja iloista mieltä!

Hyvä laskettelun ystävä!

Vietän eläkepäiviäni täällä Armeniassa. Olen innokas laskettelija. Yhtenä syynä muuttooni oli Armenian hyvät lasketteluolosuhteet. Haluan tarjota suomalaisille hiihtoaktiiveille mahdollisuudet lasketella edullisesti korkeatasoisissa olosuhteissa.

Tsakhkadzor (http://www.tsakhkadzor.am/en/#) on Armenian suosituin lomakaupunki 70 km päässä lentokentältä. Matka kentältä taittuu nopeasti uutta moottoritietä pitkin. Kaupunki sijaitsee kauniissa laaksossa, jossa vallitsee oma mikroilmasto. Tsakhadzor on sopivalla vuoristoharjoituskorkeudella (1966 m). Vuodessa on keskimäärin 280–290 aurinkoista päivää. Yöllä on kova pakkanen -20 C ja päivällä auringon paistaessa olla lähellä 0C. Lunta voi olla jopa 2 metriä. Tammikuun alussa säätila on samanlainen kuin Lapissa huhtikuussa.   


Armenian toinen presidentti Robert Kocharian on innokas laskettelija ja hänen omistuksessaan on Tsakhkadzorin rinnekeskus, josta enemmän http://ropeway.am/  

Korkeusero rinnekeskuksessa on 853 m (neljä kertaa enemmän kuin Rukalla). Rinteiden yhteispituus 30 000 km, pääosin sinisiä ja punaisia rinteitä, muutama musta rinne. Pisin rinne 8 km. Rinteet muistuttavat Lapin loivia tunturirinteitä.  Rinteet ovat avoinna päivittäin 09.30–17.30. Laskettelukeskus on helposti hahmotettavissa. Ei ole pelkoa eksymisestä. 

Laskettelumatkan kokonaishinta (matkat, ruuuat, rinneliput ja muut kulut) on halvempi kuin laskettelumatka Etelä-Suomesta omalla autolla Lappiin.  

Jos olet kiinnostunut laskettelemisesta Armeniassa, ota yhteyttä: ilkkaron@gmail.com

Huipulta laaksoon

Laskin videokameran kanssa Teghnis vuoren huipulta (2819 m) laaksoon (1966 m). Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=aCn9EDlPmiM 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.05 | 23:50

Eritäin hauskaa luettava, lisää tällaista, eläköön radio JEREVAN!

...
28.04 | 16:04

Hei Finski, minä myös matkustan 29.5.2022 Suomesta Armeniaan Vilnan kautta. Onko sama reitti?

...
28.04 | 15:40

Lähdössä huomenna ensimmäistä kertaa Armeniaan. Varmasti tulee hyvä reissu!

...
09.04 | 13:32

Päivä 5: voisiko kuitenkin olla Ararat-vuori?

...
Tykkäät tästä sivusta