Laskettelumatkalle alppimaisiin olosuhteisiin

Eksotiikkaa, aurinkoa ja iloista mieltä!

Hyvä laskettelun ystävä!

Vietän eläkepäiviäni täällä Armeniassa. Olen innokas laskettelija. Yhtenä syynä muuttooni oli Armenian hyvät lasketteluolosuhteet. Haluan tarjota suomalaisille hiihtoaktiiveille mahdollisuudet lasketella edullisesti korkeatasoisissa olosuhteissa.

Tsakhkadzor (http://www.tsakhkadzor.am/en/#) on Armenian suosituin lomakaupunki 70 km päässä lentokentältä. Matka kentältä taittuu nopeasti uutta moottoritietä pitkin. Kaupunki sijaitsee kauniissa laaksossa, jossa vallitsee oma mikroilmasto. Tsakhadzor on sopivalla vuoristoharjoituskorkeudella (1966 m). Vuodessa on keskimäärin 280–290 aurinkoista päivää. Yöllä on kova pakkanen -20 C ja päivällä auringon paistaessa olla lähellä 0C. Lunta voi olla jopa 2 metriä. Tammikuun alussa säätila on samanlainen kuin Lapissa huhtikuussa.   


Armenian toinen presidentti Robert Kocharian on innokas laskettelija ja hänen omistuksessaan on Tsakhkadzorin rinnekeskus, josta enemmän http://ropeway.am/  

Korkeusero rinnekeskuksessa on 853 m (neljä kertaa enemmän kuin Rukalla). Rinteiden yhteispituus 30 000 km, pääosin sinisiä ja punaisia rinteitä, muutama musta rinne. Pisin rinne 8 km. Rinteet muistuttavat Lapin loivia tunturirinteitä.  Rinteet ovat avoinna päivittäin 09.30–17.30. Laskettelukeskus on helposti hahmotettavissa. Ei ole pelkoa eksymisestä. 

Laskettelumatkan kokonaishinta (matkat, ruuuat, rinneliput ja muut kulut) on halvempi kuin laskettelumatka Etelä-Suomesta omalla autolla Lappiin.  

Jos olet kiinnostunut laskettelemisesta Armeniassa, ota yhteyttä: ilkkaron@gmail.com

Huipulta laaksoon

Laskin videokameran kanssa Teghnis vuoren huipulta (2819 m) laaksoon (1966 m). Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=aCn9EDlPmiM 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.04 | 13:32

Päivä 5: voisiko kuitenkin olla Ararat-vuori?

...
16.11 | 09:39

Nämä ovat mainioita. Voisiko noita uudempia kaskuja saada lisää? Onko Radio Jerevan joskus ollut oikea radiokanava Armeniassa?

...
11.11 | 10:37

vaikuttavaa , kerron huomenna kumiuokalleni täsrä l
kaikesta ja Armeniasta , jossa ystävättäreni on käynyt kaksi kertaa

...
01.12 | 13:07
Tykkäät tästä sivusta