Intoa yritystoimintaan

Luova työseminaari Jerevanissa (5 pv) antaa motivaatiota

Luovuutta ja intoa työhön Armeniasta -työseminaari

Armenia on erinomainen yritysmatkakohde, joka tarjoaa paljon eksotiikkaa, kulttuuria, erinomaista ruokaa, maailmankuulua konjakkia ja viiniä sekä monia kiinnostavia tutustumiskohteita. Suomalaiset johtajat ovat antaneet erinomaisen palautteen käynnistään Armeniassa. Käynti on antanut heille uutta energiaa. Maa on edullinen matkakohde. Hyvän suhdeverkkomme ansiosta pystymme järjestämään lähes mitä vain.

Matkan ajan yrityksen käytettävänä on kokenut liikkeenjohdon konsultti (LJK), VTM Ilkka Ronkainen, joka pystyy vetämään opastuksen ja seminaariosuudet ammattitaidolla.

1. Kenelle tarkoitettu?

Seminaari on tarkoitettu yritysten johdolle ja henkilöstölle, jotka tarvitsevat uutta potkua työntekoon. Seminaari sopii erinomaisesti johtoryhmille keskinäisen tuntemuksen, luottamuksen ja yhteistyövalmiuksien parantamiseen. 

2. Ohjelmarunko

1. päivä, keskiviikko: Lento Helsinki-Jerevan

Lähtö Helsingistä esim. klo 13.25 ja saapuminen 2797 vuotta vanhaan Jerevaniin klo 20.15. Majoitumme aivan kaupungin keskustaan korkeatasoiseen hotelliin suiteihin. (www.operasuitehotel.am). Majoittumisen jälkeen tehdään lyhyt kävelykierros Jerevanin keskustassa sekä käydään iltapalalla nauttimassa armenialaisen keittiön herkuista ja elävästä musiikista.

2 päivä, torstai: Amazing Jerevan, Ararat konjakkia ja kaukasialaisen keittiön aarteita

Aamiaisen jälkeen aloitetaan seminaarityöskentely ryhmän tiimiyttämisellä, odotusten kartoittamisella ja matkan tavoitteiden tarkentamisella. Virityksen jälkeen tehdään vuorovaikutus- ja yhteistoimintaharjoitus. Seminaarityöskentelyn jälkeen vuorossa on johtamisen ja ongelmien ratkaisutaitojen harjoittelu, joka tehdään ”Amazing Race” –formaatin mukaisesti tutustumalla Jerevaniin. Osallistujat kiertävät pareittain Jerevanin kiinnostavia kohteita, joissa tekevät erilaisia tehtäviä. Onnistuneen suorituksen jälkeen he saavat vihjeen seuraavasta kohteesta. Nopeimmin varikolle saapuneet palkitaan. Palkintojen jako pidetään konjakkitehtaalla samalla maistellen tehtaan tuotteita. Iltaohjelmana on kansantanssi ja –laulu show (mikäli show on Armeniassa), jonka jälkeen on viinin maistajaiset, syödään yhdessä Jerevanin parhaista armenialaisista ravintoloista samalla nauttien paikallisten muusikkojen esityksistä.  

3. päivä, perjantai: Luova seminaaripurjehdus maailman suurimmalla vuoristojärvellä 1300-luvun malliin, tanssia armenialaiseen tahtiin 

Aamiaisen jälkeen pidetään lyhyt seminaarisessio, jossa palautetaan mieleen eilisen päivän oppimiskokemukset samalla harjoitellen vuorovaikutusta. Tämän jälkeen tutustutaan lyhyesti Jerevaniin ja suunnataan kohti yhtä maailman suurimmista vuoristojärvistä. Sevan järvi on 1900 m korkeudessa. Purjehdimme Sevanilla 1300-mallin mukaan tehdyllä Cilicia- purjelaivalla. Laivalla pidetään seminaarisessio, syödään miehistön valmistama ateria, maistellaan armenialaisia viinejä, kuullaan paikallisten taiteilijoiden esityksiä ja nautitaan upeista maisemista. Laiva on hyvin esillä Ville Haapasalon ”30 päivää Kaukasiassa ohjelmassa”.  Illalla palaamme Jerevaniin. Illallinen järjestetään armenialaisessa tanssiravintolassa.

4. päivä, lauantai: Luolaluostari ja pakanatemppeli sekä käsityömarkkinat

Aamiaisen jälkeen pidetään lyhyt seminaarisessio, jossa palautetaan mieleen eilisen päivän oppimiskokemukset ja samalla harjoitellaan yhteistyötä. Tämän jälkeen menemme Geghardin ainutlaatuiseen luolaluostariin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Geghardista siirrymme Garnin linnoitukseen, joka on rakennettu 800-luvulla eKr. Linnoituksessa, joka oli myös kuninkaiden kesäasuinpaikka, on säilynyt 100-luvulla jKr. rakennettu auringon jumala Mithralle omistettu pakanatemppeli. Siirrymme lounaalle ja työskentelemään Garnissa paikallisen liikemiehen huvilan terassille, josta on huikea näköala Azat-joen laaksoon ja Khosrovin luonnonpuistoon.

Lounasseminaarin jälkeen vierailemme Jerevanissa viikonloppuisin pidettävillä käsityömarkkinoilla. Illalla syömme lähtöillallisen. 

5. päivä, sunnuntai: Maailman vanhin kristitty kirkko ja paluulento Jerevan – Helsinki

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat autoomme ja menemme tutustumaan Echmiadziniin, Armenian Vatikaaniin. Kristinusko vakiintui Armenian valtionuskonnoksi jo vuonna 301, ensimmäisenä maailmassa. Pienellä itsenäisellä apostolisella kirkkokunnalla on oma paavinsa,”katolikos”. Maailman vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kristillinen kirkko, Echmiadzinin katedraali, on Unescon maailman perintökohde. Echmiadzinista ajamme suoraan läheiselle lentokentälle. Esimerkkilentomme lähtee klo 14.55 kohti Helsinkiä ja on perillä klo 19.35. 

Jos olet kiinnostunut tästä matkasta, ota yhteyttä: ilkkaron@gmail.com

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.05 | 23:50

Eritäin hauskaa luettava, lisää tällaista, eläköön radio JEREVAN!

...
28.04 | 16:04

Hei Finski, minä myös matkustan 29.5.2022 Suomesta Armeniaan Vilnan kautta. Onko sama reitti?

...
28.04 | 15:40

Lähdössä huomenna ensimmäistä kertaa Armeniaan. Varmasti tulee hyvä reissu!

...
09.04 | 13:32

Päivä 5: voisiko kuitenkin olla Ararat-vuori?

...
Tykkäät tästä sivusta