"Jerevan 2800 vuotta" -juhlamatka

Ikimuistettava matka

Jerevan on yksi maailman vanhimpia kaupunkeja, 30 vuotta vanhempi kuin Rooma. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna 2018 Jerevan täyttää 2800 vuotta. Armenialaiset tunnetaan maailmalla kovina juhlijoina ja Jerevan 2800 juhlat ovat aivan omaa luokkaansa. Koko kaupunki on kaduilla ja ravintoloissa iloitsemassa. Tule ikimuistettavalle juhlamatkallemme. 

Matkaohjelma

Keskiviikko 26.9.2018: Lento Helsinki-Jerevan

Lähtö Helsingistä klo 13.25 ja saapuminen 2800 vuotta vanhaan Jerevaniin klo 20.05 (Aeroflot). Majoitumme kaupungin keskustaan korkeatasoiseen hotelliin.

Torstai 27.9.2018: Jerevan kaupunkikiertoajelu, konjakkitehdas ja Megerian mattotehdas

Aamupäivällä teemme kiertoajelun Jerevanissa. Käymme tutustumassa mm. kala-, hedelmä ja vihannestoriin, kauppakeskukseen, Cascaden taidekompleksiin, kansanmurhan muistomerkkiin. Kiertoajelu päättyy konjakkitehtaalle, jossa maistelemme tehtaan tuotteita. Syömme lounaan yhdessä kaupungin parhaista armenialaisista ravintolasta. Iltapäivällä vierailemme Megerian mattotehtaalla katsomassa, miten Vatikaanin ja Kremlin lattioita koristavia maailmankuuluja armenialaisia mattoja tehdään. Illalla on mahdollisuus osallistua Jerevan 2800 vuotta juhlintaan.

Perjantai 28.9.2018: Maailman ensimmäisen kristillisen kirkon ja Armenian viinin syntysijoilla (Khor Virap ja Areni), Noravankin luostari, Silkkitien levähdyspaikka (Selim Caravanserai), vuoristojärvi (Sevan)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Etelä-Armeniaan.  Ajamme ensin Turkin rajan lähelle Khor Virapiin (”syvä kuilu”), jossa Armenian kirkon perustaja Grigor Valontuoja oli 13 vuotta syvässä kuilussa vankina. Luolan päälle on rakennettu luostari, joka on Armenian suosituin pyhiinvaelluskohde. Luostari on Ararat-vuoren juurella ja siitä on hieno näköala yli 5000 m korkealle Nooan vuorelle. Khor Virapista jatkamme matkaa Armenian viinin kehtoon, Areniin, josta arkeologit ovat löytäneet maailman vanhimman viinipuristamon jäänteet, joilla on ikää yli 6100 vuotta. Vierailemme luolastossa ja käymme maistelemassa paikallisia viinejä. Tämän jälkeen menemme uskomattoman. kaunista rotkotietä pitkin Noravankin luostariin, jota ympäröivien kallioiden punaisen värin takia sanotaan punaiseksi luostariksi. Syömme lounaan Noravankin luostarissa. Seuraavana tutustumiskohteena on Selim Caravanserai. Armenian läpi kulki keskiajalla monia Silkkitien reiteistä. Parhaiten Armeniassa säilynyt Silkkitien varren keskiajan ihmisten ja eläinten majatalo (caravanserai) on Selim Caravanserai, joka vuonna 1332 rakennettiin 2410 m korkeuteen. Selimistä jatkamme Sevanille. Sevan-järvi on viehättävä helmi vuoristoisen Armenian keskellä. Järvi on yksi maailman suurimmista korkealla vuoristossa, yli 1900 m korkeudessa olevista makean veden altaista. Ajamme järven länsirantaa eteläpäästä pohjoispäähän, jossa pysähdymme iltapalalle, maistelemme Sevanin siikaa ja rapukebabbia. Saavumme myöhään illalla Jerevaniin. 

Lauantai 29.9.2018: Jerevan 2800 juhlat

Päivä on virallinen Jerevanin 2800 vuotta juhlapäivä. Kaupunki on täynnä erilaista ohjelmaa. Kaupungin keskusta laajalta alueelta on suljettu autoliikenteeltä ja hotellin läheisyydessä olevalla Oopperatalon aukiolla, Northern Avenue kävelykadulla ja Tasavallan aukiolla on tapahtumia koko ajan. Iltajuhla pidetään Tasavallan aukiolla. Päivä päättyy upeaan armenialaiseen juhlaillalliseen.

Sunnuntai 30.9.2018: Maailman vanhin kristitty kirkko (Echmiadzin) ja paluulento Jerevan – Helsinki

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat autoomme ja menemme tutustumaan Echmiadziniin. Kristinusko vakiintui Armenian valtionuskonnoksi jo vuonna 301, ensimmäisenä maailmassa. Pienellä itsenäisellä apostolisella kirkkokunnalla on oma paavinsa(Katolikos) ja ”Vatikaaninsa”. Maailman vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kristillinen kirkko, Echmiadzinin katedraali, on Unescon maailman perintökohde. Katedraalissa alkaa sunnuntaisin jumalanpalvelus klo 11.00. Katolikos saapuu jumalanpalvelukseen, jos hän on Armeniassa, näyttävästi klo 11.45. Echmiadzinista ajamme suoraan läheiselle lentokentälle. Lento (Aeroflot) lähtee klo 14.45 kohti Helsinkiä ja on perillä klo 20.05

Pyydä tarjous matkastamme:ilkkaron@gmail.com tai puh. +374 98 867 005 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.05 | 20:33
Armenia on saanut 37
01.05 | 22:37
Armenia 7-8 pv on saanut 4
29.04 | 21:26
23.04 | 16:44
7 pv matka on saanut 1
Tykkäät tästä sivusta