Miksi matkustaisin Armeniaan?

1. Armenia on kulttuurin aarreaitta. Armenia on yksi maailman vanhimmista kulttuureista. Maa täyttää tänä vuonna 4113 vuotta ja Jerevan on vanhempi kuin Rooma. Jerevan juhlii seuraavaksi 2796 vuosipäivää.

2. Armenia on ensimmäinen kristitty valtio vuodesta 301 lähtien. Maailman vanhin kristillinen kirkko on Armeniassa ja maassa on paljon arvokkaita pyhäinjäännöksiä. Armenia on hyvä paikka seurata kristinuskon jälkiä nykypäivään. 

3. Armenialainen ruoka yksi maailman maukkaimmista. Kaikkialla maailmassa tunnetaan kaukasialaiset grilliruuat. Runsas ja monipuolinen salaattivalikoima on myös ainutlaatuinen.

4.
Viini on syntynyt Armeniassa. Maailman vanhin viinitehdas on löydetty Armeniasta. Ravintolaelämä on monipuolista. Ararat konjakki on maailamankuulu.

5. Kansankulttuuri elää edelleen vahavana. Värikkäs ja mukaansatempaava tanssi, sydämiä särkevä kansanmusiikki, korkeatasoiset perinteiset käsityöt, kansantaide ovat näkemisen ja ostamisen arvoisia.

6. Armenia on halpa maa. Ruoka, juomat, alkoholi, vaatteet, taide ym. ovat edullisia. Edullisilla ostoksilla saa helposti takaisin matkansa hinnan. 

7. Armenialaiset ihmiset ovat ystävällisiä ja haluavat auttaa vi
erailijota, heihin on helppo tutustua.

8. Kadulla liikkuminen myös yöaikaan on turvallista. Taksiliikenne toimii erinomaisesti ja turvallisesti, Jerevanissa voi juoda hanavettä, ruoka on turvallista, ei tarvitse pelätä vatsatuteja. 

9. Armenian luonto on moninainen, joka tarjoaa hyviä mahdollisuuksia luontomatkailulle. Vuoriston talvi on yhtä pitkä kuin Suomessa. Armeniassa on alppimaiset lasketteluolosuhteet.

10. Huumori elää. Radio Jerevanin henki on voimissaan. Keskusteluissa vilejellään paljon vitsejä. Kaikkialla kuuluu naurun remakka. 
 
11. Armenian sää on miellyttävä lukuunottamatta kuumaa elokuuta. Kesä alkaa maaliskuussa ja jatkuu marraskuuhun. Lyhyt syksy ja kevät ovat kuivia ja aurinkoisia. Vuoristossa talvi alkaa joulukuussa ja jatkuu huhtikuulle. Tammikuussa aurinko paistaa kuin huhtikuussa Lapin hangilla. 


Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.05 | 20:33
Armenia on saanut 37
01.05 | 22:37
Armenia 7-8 pv on saanut 4
29.04 | 21:26
23.04 | 16:44
7 pv matka on saanut 1
Tykkäät tästä sivusta