Miksi matkustaisin Armeniaan?

1. Armenia on kulttuurin aarreaitta.  Armenia on yksi maailman vanhimmista kulttuureista. Maa on yli 4100vuotta ja Jerevan on vanhempi kuin Rooma. Jerevan juhli 2800 vuosipäivää.

2. Armenia on ensimmäinen kristitty valtio vuodesta 301 lähtien. Maailman vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kristillinen kirkko on Armeniassa ja maassa on paljon arvokkaita pyhäinjäännöksiä
. Armenia on hyvä paikka seurata kristinuskon jälkiä nykypäivään. Pidetään ihmeenä, että armenialaiset ovat säilyttäneet kristinuskonsa muslimimaailman keskellä. 

3. Armenialainen ruoka yksi maailman maukkaimmista. Kaikkialla maailmassa tunnetaan kaukasialaiset grilliruuat. Runsas ja monipuolinen salaattivalikoima on myös ainutlaatuinen.

4.
Viini on syntynyt Kaukasiassa. Maailman vanhin viinitehdas on löydetty Armeniasta. Ravintolaelämä on monipuolista. Ararat konjakki on maailamankuulu.

5. Kansankulttuuri elää edelleen vahavana. Värikkäs ja mukaansatempaava tanssi, sydämiä särkevä kansanmusiikki, korkeatasoiset perinteiset käsityöt, kansantaide ovat näkemisen ja ostamisen arvoisia.

6. Armenia on halpa maa. Ruoka, juomat, alkoholi, vaatteet, taide ym. ovat edullisia. Edullisilla ostoksilla saa helposti takaisin matkansa hinnan. 

7. Armenialaiset ihmiset ovat ystävällisiä ja haluavat auttaa vi
erailijota, heihin on helppo tutustua.

8. Kadulla liikkuminen myös yöaikaan on turvallista. Taksiliikenne toimii erinomaisesti ja turvallisesti, Jerevanissa voi juoda hanavettä, ruoka on turvallista, ei tarvitse pelätä vatsatauteja. 

9. Armenian luonto on moninainen, joka tarjoaa hyviä mahdollisuuksia luontomatkailulle. Vuoriston talvi on yhtä pitkä kuin Suomessa. Armeniassa on alppimaiset lasketteluolosuhteet.

10. Huumori elää. Radio Jerevanin henki on voimissaan. Keskusteluissa viljellään paljon vitsejä. Kaikkialla kuuluu naurun remakka. 
 
11. Armenian sää on miellyttävä lukuunottamatta kuumaa elokuuta. Kesä alkaa maaliskuussa ja jatkuu marraskuuhun. Lyhyt syksy ja kevät ovat kuivia ja aurinkoisia. Vuoristossa talvi alkaa joulukuussa ja jatkuu huhtikuulle. Tammikuussa aurinko paistaa kuin huhtikuussa Lapin hangilla. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.05 | 23:50

Eritäin hauskaa luettava, lisää tällaista, eläköön radio JEREVAN!

...
28.04 | 16:04

Hei Finski, minä myös matkustan 29.5.2022 Suomesta Armeniaan Vilnan kautta. Onko sama reitti?

...
28.04 | 15:40

Lähdössä huomenna ensimmäistä kertaa Armeniaan. Varmasti tulee hyvä reissu!

...
09.04 | 13:32

Päivä 5: voisiko kuitenkin olla Ararat-vuori?

...
Tykkäät tästä sivusta